Saturday, 11 August 2018

Tvarohový cheesecake s ostružinami

Prověřen samotnými blogery .. 

Tento krasavec se mnou šel včera večer na Networking Night s blogery/instagramery pořádanou holkama z ACOS, a protože pár z vás mělo zájem o recept, tady je↓

Sladký tvaroh s kyselým ovocem dohromady pěkně funguje :)
Množství odpovídá na formu o průměru 22-24 cm.

Na korpus:
200 g bezlepkových sušenek
100 g másla
špetka soli

Na náplň:
250 g polotučného tvarohu (doporučuji spíše ten v alobalu než ve vaničce)
250 g plnotučného tvarohu
200 g smetanového sýra např. Palouček nebo Lučina
1 citron - šťáva i kůra
3 ks vajec
1 polévková lžíce hladké mouky (pro zachování bezlepkovosti např. pohankové)
150 ml agávového sirupu (nebo 120g cukru)

Postup:
1. Dno formy vyložíme pečícím papírem a zvenčí formu ještě obalíme alobalem, aby nám z ní nic nevytékalo. 

2. Rozpustíme máslo a rozdrtíme sušenky úplně najemno, k nim přídáme špetku soli. Sušenkovou směs důkladně smícháme s rozpuštěným máslem. 

3. Spojenou hmotou vyložíme rovnoměrně formu tak, aby nám vznikly i vyšší okraje. Dáme na hodinu do lednice vychladit. Mezitím rozehřejeme troubu na 150°C a připravíme si náplň.

4. Vejce ušleháme do pěny s agávovým sirupem (nebo cukrem) a lžící mouky. Přidáme tvaroh, smetanový sýr, kůru a šťávu z citronu. Důkladně promícháme až vznikne jemná směs. 

5. Tvarohovou směs nalijeme na vychlazený korpus, zarovnáme a můžeme ještě jemně klepnout formou o stůl, aby si to "sedlo". Vložíme do trouby a pečeme přibližně hodinu, další hodinu necháme v troubě dojít. Dort by měl získat zlatavý povrch.

6. Upečený cheesecake necháme vychladnout, poté vložíme do lednice a necháme uležet do druhého dne. Druhý den stačí ozdobit ostružinami (perfektně se hodí i maliny, borůvky nebo jahody) a voila, je hotovo a můžeme se do něj pustit!

Pokud si dort uděláte, budu ráda, když dáte vědět, jak se povedl a nebo mě třeba můžete označit na instagramu @chrobomaude.
Co jste naposledy upekly Vy?

2 comments:

  1. Vypadá výborně. :)
    http://myfantasyworld.pise.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji, doporučuji vyzkoušet ;)

      Delete